Foto: Wilco Ruinemans op zijn Camperplaats Allee.

Camperplaats Allee ontvangt haar eerste gasten

NIEUWLEUSEN - Aan de Jagtlusterallee is sinds enkele weken Camperplaats Allee geopend. Daar vind je ruim opgezette kampeerplekken omgeven door natuur en met een mooi uitzicht over de landerijen.

Eigenaar Wilco Ruinemans vertelt dat de reacties van de eerste gasten erg goed zijn. “Ik ben nu zo’n vier weken open en er zijn al gasten die voor een tweede keer komen, dus dat is wel een erg goed teken,” vertelt hij enthousiast. Wilco gaat zelf al sinds midden jaren ’90 op pad met de camper en heeft volgens hem een goed beeld van wat de gemiddelde camperaar wel en niet wil. Die voorwaarden heeft hij toegepast op zijn eigen camperplaats. “Je ziet daarom dat gasten hier niet hutje mutje staan, de plekken zijn erg ruim opgezet en bieden zo voldoende privacy. Ook het toiletgebouw is niet standaard, maar heeft een gezellige uitstraling en comfortabele inrichting.” Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het zogenaamde ‘Jagthuus’, een soort huiskamer met een zitje en koffieautomaat. “Hier kunnen de gasten terecht als het bijvoorbeeld slecht weer is of wanneer ze even van een andere ruimte dan hun eigen verblijf willen genieten,” legt Wilco uit. 

Het terrein, waar naast de camperplaats ook de woning van Wilco en nog een vakantiehuis is gevestigd, was van oudsher in bezit van de familie Ruinemans. Een jaar of twintig geleden is het tijdelijk bewoond en verbouwd door een andere eigenaar, van buiten de familie. Zij hebben een groot deel aangelegd zoals het nu door Wilco behouden en verder uitgebreid is. Wilco heeft nadat hij een vergunning van de gemeente had verkregen de grindpaden over het hele terrein gelegd en een strandje bij de bestaande vijver gecreëerd. “Klaar ben ik zeker nog niet, elke keer als een stukje van de camperplaats af is bedenk ik wel weer wat nieuws om mee bezig te gaan. Maar klaar voor gebruik is de camperplaats zeker: het is een unieke plek om te verblijven zo middenin de natuur. ’s Avonds hoor je weinig anders dan krekels en kikkers en vaak spot je zomaar een groepje reeën in het weiland verderop,” schetst Wilco. Meer informatie: www.camperplaatsallee.nl

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency