Foto: uit het archief: Buurtbus Vechtdal staat voorlopig niet bij station Dalfsen.

Buurtbus Vechtdal rijdt voorlopig niet

DALFSEN - De buurtbussen in Oost-Nederland rijden voorlopig niet, dus Buurtbus Vechtdal staat ook nog stil. Dit in tegenstelling tot het overige openbaar vervoer, dat per 1 juni de normale dienstregeling weer oppakt.

De landelijke werkgroep ‘Openbaar Vervoer’ heeft dit afgesproken. “Zolang we de veiligheid van de chauffeurs en de passagiers niet kunnen garanderen, zetten we de buurtbussen nog niet in”, zegt een woordvoerster van Keolis. Deze vervoerder zorgt in het grootste deel van Oost-Nederland dat lokale buurtbusverenigingen hun lijnen tussen de dorpen en steden kunnen rijden. Daarvoor worden dagelijks heel veel vrijwilligers ingezet, vaak gepensioneerden, die zelf ook in de risico-categorie vallen. Er zijn op dit moment nog veel te veel onduidelijkheden en onmogelijkheden om de buurtbussen ook per 1 juni onder strikte voorwaarden te laten starten. Het vervoer per buurtbus is half maart volledig gestaakt, nadat de eerste corona-maatregelen waren afgekondigd. De strikte voorwaarden waaronder het overige openbaar vervoer weer gaat rijden zijn: het gebruik van mondkapjes en een maximale bezetting van 40 procent van de beschikbare plaatsen.

Aparte in- en uitgang

Verder worden er maatregelen genomen om de chauffeurs af te schermen en komt er een aparte in- en uitgang voor de passagiers en moeten passagiers elkaar de ruimte kunnen geven. Voor de veel kleinere buurtbus betekent de 40 procent-maatregel maximaal drie passagiers en met maar één in- en uitgang is veilig vervoer nog lang niet haalbaar. Voor de buurtbussen komt 1 juni zeker te vroeg. Wanneer de bussen weer rijden, is nu nog niet te zeggen. Zodra er meer nieuws is over een herstart van de dienstregeling, wordt dat aangegeven op de website van Buurtbus Vechtdal: www.buurtbusvechtdal.nl

 

 

    

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency