Foto: De vernieuwde witte Buurtbus

Buurtbus Dalfsen - Nieuwleusen (lijn 591) rijdt tot nadere aankondiging nog niet

DALFSEN - In tegenstelling tot de algemene berichtgeving van Keolis vorige week, waarin werd medegedeeld dat de buurtbussen in Salland weer gaan rijden vanaf deze week, heeft het bestuur van de Vereniging Buurtbus Vechtdal besloten dit voorlopig nog niet te gaan doen.

Reden hiervoor is de huidige situatie waarbij nog steeds een toename van het aantal coronabesmettingen is te zien met daardoor nog steeds een verhoogd risico voor de chauffeurs. Alle chauffeurs op de buurtbus zijn vrijwilligers die tot de risicogroep behoren. Omdat het grootste deel van de chauffeurs zelf heeft aangegeven onder deze omstandigheden niet te willen rijden, zijn er ook onvoldoende chauffeurs beschikbaar voor de huidige dienstregeling.

Het bestuur betreurt het dat dit besluit opnieuw moet worden genomen, maar vindt dat de veiligheid van de chauffeurs voorop staat. Het bestuur hoopt dat de duur beperkt zal zijn. Zodra er voldoende chauffeurs gevaccineerd zijn en het verantwoord is om weer te gaan rijden dan zal het bestuur dat laten weten via de website www.buurtbusvechtdal.nl.

Als er straks weer wordt gereden zal dat niet zijn met de vertrouwde donkerblauwe buurtbus, maar met een aangepaste buurtbus in een witte kleur, voorzien van een nieuw logo en een nieuwe naam van buurtRRReis.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency