Foto: echtpaar Dijkgraaf-Boeve met burgemeester Van Lente.

Burgemeester bezoek echtpaar Dijkgraaf-Boeve

DALFSEN - Gerrit Dijkgraaf (85) en Annie Boeve (79) waren 60 jaar getrouwd op 13 mei jongstleden. Burgemeester Erica van Lente kon hen toen alleen telefonisch feliciteren, maar woensdag kwam ze alsnog een bezoekje brengen.

Beiden zijn geboren op de Veluwe, in de buurt van Epe: Gerrit in Emst en Annie in de buurtschap Gortel. Ze zijn maar liefst negentien keer (!) verhuisd tijdens hun huwelijk, van Zeeland tot Texel en nog heel veel plaatsen meer in Nederland. Nog maar twee jaar geleden zijn ze neergestreken aan de Esschingstraat in Dalfsen, maar het echtpaar voelt zich al echte Dalfsenaren. Gerrit was in zijn werkzame leven eerst allround typograaf. Maar toen hij achter in de veertig was, is hij gestart met een eigen assurantiekantoor. Annie zorgde eerst voor het gezin – ze hebben drie kinderen gekregen – en later heeft ze nog in de ouderenzorg gewerkt.

Beide echtelieden zijn nog gezond en actief. Gerrit is onder andere lid van de visclub en de kaartclub. Samen zijn ze lid van de ouderenbond – ze gaan graag mee met de busreisjes – en van de jeu-de-boulesvereniging. Voor ze neerstreken in Dalfsen, hadden ze hier al wat kennissen.

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency