Foto: secretaris Rieks Voslamber van Nieuwleusen Synergie op de bouwlocatie van de windmolens.

‘Buren’ van Veur de Wind kunnen nu ook investeren

DALFSEN - Coöperatie Nieuwleusen Synergie heeft de mogelijkheden uitgebreid om te investeren in haar windmolenproject Veur de Wind.

Tot nu toe konden alleen inwoners van de gemeente Dalfsen investeren. Omdat er meerdere vragen kwamen van direct betrokkenen van over de gemeentegrenzen, is besloten dit gebied uit te breiden tot de Tolhuislanden (gemeente Zwolle) en Punthorst (gemeente Staphorst).

Omdat de bewoners van de Tolhuislanden in Zwolle straks de molens in hun gezichtsveld krijgen, vond Nieuwleusen Synergie het wel gepast om hen ook de kans te geven om te participeren. Daarnaast kwamen er verzoeken uit Punthorst. Veel bewoners van dit gebied voelen zich sterk verbonden met Nieuwleusen, omdat dit voor hen vaak dichter bij is dan de kern van Staphorst. Ook zij kunnen hun betrokkenheid nu uiten door een investering in de windmolens.

Het bedrag wordt niet verhoogd, de actie zal stoppen als er 450.000 euro is geïnvesteerd. Van dit bedrag is inmiddels ruim 400.000 binnen.

Inschrijven kan op het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. Dit is te bereiken via een link op de website www.veurdewind.nl  Als deelnemer verstrek je een lening tegen een rente van 4,5 procent (na aftrek kosten) met een lineaire aflossing over 10 jaar. Alle informatie staat op de website.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency