Foto: De Vechtkade in Dalfsen. Foto Marcel van Saltbommel.

Bruisend ‘Festival de Vecht’-weekend in Dalfsen

DALFSEN - Het bruist op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus van de activiteiten aan de Dalfser Vechtkade en bij de sluis Vechterweerd. Dit weekend is onderdeel van het Festival de Vecht 2022.

Het DNA van Festival De Vecht bestaat uit de rivier de Vecht. Door de krachten te bundelen zet de organisatie de Vecht en het Vechtdal op de kaart. De activiteiten voor alle leeftijden in Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle staan op eigen benen. Festival De Vecht verbindt en zorgt voor gezamenlijke marketing en publiciteit.

Vechtkade

Op vrijdag om 13.00 uur, zaterdag om 13.00 uur en zondag om 15.00 uur vertrekt de Dalfser Vechtzomp aan de Vechtkade voor leerzame vaartochten. Gids Ruud Bokhoven vertelt van alles over wat er zich in, om en op de Vecht afspeelt. Voor kinderen die fan zijn van Freek Vonk is deze vaartocht een echte aanrader.

Zaterdag zijn er op het Koninginnenplein om 13.00, 14.30 en 16.00 uur onder leiding van Cigarbox Henri drie gitaarworkshops voor kinderen van 7-12 jaar. Ze maken een 1-snarig instrument van een sigarendoos, een bezemsteel of van ander gebruikt hout. Ze leren er ook op spelen. Aan het eind van de dag is er een grande finale waar alle kinderen aan kunnen deelnemen. Op het Koninginnenplein treden Cigarbox Henri and The New American Farmers van 20.30 tot 23.00 uur op. Salonorkest Spoom verrast zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur op wisselende tijden het publiek met een superleuk optreden in de vorm van een flashmob op het Koninginnenplein. Wethouder Jan Uitslag gaat om 15.00 uur zelf een schilderij van de Vecht maken.

Vechterweerd

Een dagje rond de sluis Vechterweerd aan de Vecht, waar van alles voor jong en oud te beleven is op het gebied van kunst en cultuur. Dat is de korte omschrijving van het Vechterweerd Event dat wordt gehouden op zondag 21 augustus. Een greep uit de activiteiten: wandelen, kunst, markt, muziek, theater en meer. De opening van het Vechterweerd Event is om 11.30 uur bij de sluiswachterswoning en de afsluiting om 17.00 uur bij de hooiberg. Er is een wandeltocht uitgezet van naar keuze 2.1 of 3.7 km door het gebied rondom stuw Vechterweerd. Elf kunstenaars schilderen op de dijk een mooi panorama. Carmine Calls speelt in het industrieel theater bij Vitens indie/art pop en wereldmuziek. Studio Ses komt met verschillende dans acts in diverse genres. Er is van alles te proeven, eten, drinken en te zien bij de kunstmarkt en de ecologische local food & drinks markt. Theater Net Even Anders speelt bij de hooiberg korte voorstellingen over de Vecht. Hilarisch schouwspel met onderwerp de Vecht en uiterwaarden. Gitarist Ton Kerkhof zingt samen met de KamperKampvuurClub en het publiek bekende 'kampvuurliedjes', neem gerust je gitaar mee. De band Two Lucky Minds speelt Americana muziek bij de hooiberg. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het Vechterweerd Event is mede mogelijk gemaakt door het Dalfser Kunstlokaal. Parkeren kan bij de sluis Vechterweerd, Broekhuizen 4 in Dalfsen.

Meer informatie op www.festivaldevecht.com

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency