Foto: Koop en Mien Schoemaker-Lammerink met burgemeester Erica van Lente.

Bruidspaar Schoemaker viert diamanten huwelijk

NIEUWLEUSEN - Gisteren (maandag) was het 60 jaar geleden dat Koop Schoemaker (84) en Mien Lammerink (84) uit Nieuwleusen samen in het huwelijksbootje stapten.

De bruidegom is een geboren en getogen Nieuwleusenaar. Na zijn schooltijd werkte Koop bij enkele bedrijven, maar toen hij 21 jaar was, stapte hij bij zijn vader in de zaak. Die had een garagebedrijf aan het Westeinde en verkocht eveneens fietsen en motoren. Later nam Koop het bedrijf over.

De wieg van Mien stond in Den Ham. Nadat zij van school kwam, werkte ze als kraamverzorgster. Toen ze eens in Nieuwleusen kraamde bij vrienden van Koop, ontmoette het stel elkaar en van het een kwam het ander.

Garagebedrijf

Het echtpaar werkte allebei in het garagebedrijf, waarbij Mien onder andere de benzinepomp bediende. Samen kregen ze twee zonen en inmiddels zijn er ook twee kleindochters. Toen bleek dat de zonen geen belangstelling hadden om het bedrijf over te nemen, hebben Koop en Mien langzamerhand de werkzaamheden afgebouwd. Elf jaar geleden betrok het echtpaar een appartement aan de Grote Markt, waar ze nu nog wonen.

Koop heeft als hobby’s biljarten, kaarten en voetbal kijken. Jarenlang zat hij in het bestuur van de Oranjevereniging, waarbij hij zich onder andere bezig hield met de autorodeo. Mien mag ook graag een kaartje leggen.

De gezondheid van beide echtelieden laat wel te wensen over. “Ik had er niet meer op gerekend dat we dit jubileum nog thuis konden vieren,” zegt Mien. Ze is net een week weer thuis na tien maanden in een verpleeghuis te hebben gewoond. Maar nu genieten ze samen weer van het mooie uitzicht vanuit hun appartement.

Burgemeester Erica van Lente kwam bruidspaar Schoemaker maandagmiddag de felicitaties overbrengen namens de gemeente Dalfsen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency