Foto: Ab en Mina Baarslag 65 jaar getrouwd.

Bruidspaar Baarslag-Bloemers viert 65-jarig huwelijk

DALFSEN - Al 65 jaar delen Albert Baarslag (89) en Willemina Bloemers (87) uit Dalfsen samen lief en leed. Pinkstermaandag vierden ze een bescheiden feestje, waarbij de kinderen gespreid langskwamen.

Burgemeester Erica van Lente kwam 1 juni het bruidspaar persoonlijk feliciteren namens de gemeente Dalfsen. De buren hadden zaterdagavond de versiering aangebracht en het briljanten echtpaar toegezongen. Met dankbaarheid kijken ze terug op deze dag waarvoor ze vele felicitatiekaarten en bloemen in ontvangst mochten nemen.

 

Ab werd geboren op een boerderij aan de Veldweg in Dalfsen, als enige zoon in een gezin met zeven zussen. Na zijn schooltijd werkte hij bij boeren en later schoolde hij zich om tot timmerman.

De wieg van Mina stond Millingen in een gezin met zeven kinderen. Na de lagere school deed ze huishoudelijk werk en naaiwerk. De dag dat zij elkaar voor het eerst ontmoeten in de olde prèke, het voormalige kerkgebouwtje in Oudleusen, staat in hun geheugen gegrift. Dat was op 31 januari 1953 en op 1 februari hoorde dat hij als dienstplichtig militair moest komen helpen bij de Watersnoodramp in Zeeland.

Beide echtelieden houden van lezen, puzzelen, de tuin en het buiten zijn. Verder was Ab vrijwilliger bij de Historische Kring in Dalfsen en Mina hield van handwerken. Het paar heeft vier kinderen gekregen, drie dochters en een zoon en er zijn vijf kleinkinderen. Het bruidspaar woont aan de Wilhelminastraat waar ze al ruim 49 jaar met veel plezier wonen.

 

(foto) Albert en Mina Baarslag-Bloemers vieren hun 65-jarig huwelijk.

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency