Bruidspaar Arend en Hennie Blik 60 jaar getrouwd

NIEUWLEUSEN - Vorige week dinsdag waren ze precies 60 jaar getrouwd, Arend en Hennie Blik. Allebei zijn ze geboren en getogen inwoners van Nieuwleusen.

Arend werd in 1933 geboren aan de Oosterhulst 29 en Hennie een paar jaar later in 1936 aan het Westeinde 13.

Al schaatsend, op de dichtgevroren Dedemsvaart, leerden ze elkaar kennen. Allebei waren ze gek op schaatsen en samen hebben ze vele malen de ijzers onder gebonden. De laatste keer was een jaar of tien geleden. 

Nadat Arend en Hennie getrouwd waren op 12 mei 1960 hebben ze eerst enkele jaren bij de ouders van Hennie gewoond aan het Westeinde. Daarna zijn ze verhuisd naar het Oosteinde, waar zij nu nog steeds met veel plezier wonen. Met de koeien die ze kregen als huwelijkscadeau begon het leven als boer, later kwamen er naast koeien ook nog varkens bij.  

Beide zoons, Herman en Gerben, zijn aan het Oosteinde geboren. Het stel hoopt er nog lang te kunnen blijven genieten, met name van de grote groentetuin en de bijen die Arend er houdt. 

Het vieren van dit jubileum pakte iets anders uit dan gepland. Zonder gezellig feestje op zaterdagmiddag, maar wel met heel veel bloemen en kaarten. Ze kijken terug op een fijne dag.   
 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency