Brandweer Nieuwleusen assisteert bij grote brand

NIEUWLEUSEN - Een felle uitslaande brand bij een hondenfokkerij heeft het leven aan zeker twaalf honden gekost. Halverwege de maandagmiddag werden diverse brandweerteams opgeroepen om uit te rukken naar de Havezatheweg in het buitengebied van Hasselt.

Door onbekende redenen is de brand in de grote schuur uitgebroken. De wind en vlammen gingen richting de woning, de eerste brandweereenheden hebben voorkomen dat de brand hiernaar toe oversloeg. Helaas zijn er een aantal van minstens twaalf honden bij de brand omgekomen. De dieren zaten in hokken en konden er niet tijdig uitgehaald worden. Op dit adres worden Friese Stabij honden gefokt. Voor de eigenaren een enorme schok, zij werden door familie, vrienden en burgemeester Bilder van Zwartewaterland bijgestaan. 

Brandweer teams uit Hasselt, Zwolle, Zwartsluis, Vollenhove, Heino, Genemuiden en Nieuwleusen zijn bij de grote brand ingezet. Het nablussen heeft tot ver in de avond geduurd.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency