Foto: Museum Palthehof is gestript.

‘Bouwers’ voor even ‘slopers’ bij Museum Palthehof Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De bouwploeg van Museum Palthehof in Nieuwleusen krijgt een heel drukke wintertijd. Er staat een grote, complexe verbouwing van de schaapskooi – het oorspronkelijke museum - op de planning.

Het doel is om tot een gebouw te komen dat goed aansluit bij de hooiberg – de nieuwbouw van het museum -, waarin historische vereniging Ni’jluus’n van Vrogger de collectie ruimtelijker kan tentoonstellen.

Museum leeg

Onlangs heeft de bouwploeg – voor even sloopploeg – met vrijwilligers alle ruimten van het museum leeggehaald. Alles, letterlijk alles, moest eruit en is tijdelijk opgeslagen in de hooiberg. Inmiddels is het hele museum gestript en kan de grote opbouw beginnen. Volgens planning kan de verbouwing geheel gerealiseerd worden tijdens de wintermaanden en kan het museum de deuren rond Pasen weer openen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency