Bouw eerste gasloze sociale huurwoningen Westerbouwlanden van start

NIEUWLEUSEN - Het vierde deel van de wijk Westerbouwlanden in Nieuwleusen is donderdag officieel van start gegaan.

Eerste gasloze huurwoningen

Wethouder André Schuurman, directeur Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst en directeur Arjan Berends van bouwbedrijf Salverda plaatsten een betonnen vloerplaat voor 25 sociale huurwoningen. De woningen zijn de eerste gasloze sociale huurwoningen in Nieuwleusen.

Woonbehoefteonderzoek

“Het laatste woonbehoefteonderzoek dat we hebben laten uitvoeren, laat duidelijk zien dat er behoefte is aan sociale huurwoningen”, zegt wethouder Schuurman. “Hier kunnen we nu meters maken met de bouw van 25 woningen.” De nieuwe woningen zijn onderdeel van de afspraak tussen de gemeente en VechtHorst om tot en met 2020 170 sociale huurwoningen bij te bouwen.

25 woningen

“We laten hier 25 kleine eengezinswoningen bouwen”, zegt Waarsing van VechtHorst. “De woningen zijn bedoeld voor een of twee personen en kleine gezinnen. We verwachten ze in het najaar te kunnen aanbieden. Ik ben blij dat we, aansluitend op de woningen die we al eerder in deze wijk bouwden, ook in dit deel van de wijk weer een mooie gemengde buurt kunnen creëren waar jong en oud zich straks thuis voelen.”

Duurzame woningen

De nieuwe woningen krijgen geen gasaansluiting. Alle apparatuur in de woningen werkt straks op elektriciteit. Bovendien zijn de woningen heel duurzaam: ze hebben daardoor lage energie- en onderhoudskosten. Ook krijgen alle woningen zonnepanelen en extra goede isolatie. Vanaf 18 maart gaan de woningen in de verhuur.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency