Foto: Johan Bokma.

Bouw appartementen Rosengaerde Dalfsen van start

DALFSEN - Bouwbedrijf Bongers is dinsdag in opdracht van Woonstichting VechtHorst officieel begonnen met de bouw van 21 zorggeschikte appartementen. Deze worden gebouwd aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen.

Een bewoner en directeur Esther Liefers van zorgcentrum Rosengaerde onthulden samen het bouwbord met wethouder Schuurman van gemeente Dalfsen en directeur Waarsing van Woonstichting VechtHorst.

Pniël-locatie Dalfsen

De appartementen komen op de zogenoemde Pniël-locatie. Rosengaerde gaat ze verhuren aan ouderen in de gemeente Dalfsen met een behoefte aan ondersteuning op het gebied van zorg of welzijn. De woningen zijn naar verwachting in het najaar van 2020 klaar.

Gasloos

De appartementen krijgen geen gasaansluiting en alles in huis werkt op elektriciteit. Ook de verwarming en koeling, waarvoor elk appartement een eigen luchtwarmtepomp krijgt. Verder krijgt elk appartement zonnepanelen op het dak, die een deel van de nodige elektriciteit kunnen leveren.

“Met deze appartementen helpen we de toekomstige bewoners van Rosengaerde aan zorggeschikte nieuwe woningen. Bovendien komen de woningen op een prachtige locatie dicht bij Rosengaerde en vlak bij allerlei voorzieningen”, zegt Waarsing. “Daarbij zijn ze ook betaalbaar voor mensen met recht op huurtoeslag.”

Aantal tachtigjarigen stijgt

Wethouder Schuurman sluit zich aan bij deze woorden. “Uit onderzoek blijkt dat in de gemeente Dalfsen het aantal tachtigjarigen over tien jaar met zestig procent zal stijgen. Hetzelfde onderzoek toont aan dat deze groep mensen op den duur graag zo dicht mogelijk bij voorzieningen wil wonen. Deze appartementen worden gebouwd tussen de winkels en De Trefkoele+ in. Een prachtige locatie voor inwoners die wellicht wat minder goed ter been zijn.”

Levensbestendige woonruimte

“Ons doel is niet jaren aan het leven toe te voegen, maar leven aan de jaren. Passende levensbestendige woonruimte is daarvoor heel belangrijk. Hierin dragen wij een gezamenlijke verantwoordelijkheid met de gemeente en Woonstichting VechtHorst”, aldus bestuurder Esther Liefers.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency