Foto: De winnende teams van het korfbaltoernooi.

Boeven en Boefjes domineren schoolkorfbal

NIEUWLEUSEN - Niet een school, maar een groepsnaam domineerde afgelopen woensdag het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi in de sporthal van De Spil.

Het team van De Wegwijzer dat uiteindelijk het toernooi won, noemde zich De Boeven. De nummer twee heette De Boefjes, een team van basisschool De Zaaier. De derde prijs was voor de Korfknallers, eveneens een team van De Zaaier, en als vierde eindigden de Vijf Kleine Boefjes van De Planthof.

Er deden 22 teams mee aan dit toernooi voor de groepen 4 en 5 van alle basisscholen in Nieuwleusen. Zij speelden in drie poules. De organisatie was in handen van Marco Hollak, die de clinics had verzorgd, en de leiding van deze middag had Lukas van Eerden. Korfbalvereniging d’Ommerdieck zorgde voor de kameleons, oftewel de scheidsrechters, die met de teams meespelen. Er werden spannende wedstrijden gespeeld en er werd veel gescoord.

d’Ommerdieck-voorzitter Robert Batterink bedankte na afloop Marco Hollak en Lukas van Eerden en ook de leden van d’Ommerdieck voor hun inzet. Klaasje Rumpf zorgde voor de prijzen, de bloemen en de attentie. Komende woensdag, 20 maart, organiseert de korfbalvereniging het vriendjes- en vriendinnetjestoernooi in de sporthal van De Spil. Van 16.15 tot 17.30 uur is iedereen is welkom.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency