Foto: RTV Oost interviewt Nieuwleusense agrariƫr Henk Visscher

Boeren vertrekken vanaf De Lichtmis richting Den Haag

DALFSEN - Twee bussen van GEBO zijn dinsdagochtend vertrokken om boeren naar Den Haag te brengen voor een landelijk protest.

Rond half negen zijn twee volle touringcars vertrokken vanaf de parkeerplaats bij De Lichtmis. Vlak voor hun vertrek werden een aantal boeren geïnterviewt door RTV Oost. De boeren kwamen voornamelijk uit de omgeving van Dalfsen en Nieuwleusen. Vannacht rond 03.00 uur kwamen er een groot aantal boeren met tractoren langs de Lichtmis. Deze waren afkomstig uit Noord Nederland en vanaf de Lichtmis sloten ook tractoren uit deze omgeving aan. Het is maar de vraag hoe laat de bussen in Den-Haag aankomen, op dit moment is de snelweg A12 moeilijk berijdbaar vanwege lange files.

Update: Om 11.00 uur reden de bussen op de A44 bij Leiden. De A12 stond helemaal vast en daardoor hebben de bussen een andere route moeten kiezen.

Update: Om 13.00 uur, nieuwe foto's toegevoegd (zie hieronder), de groep is aangekomen op het Malieveld. In de stad rijden tientallen tractoren en ook op het Malieveld staan vele rijen met tractoren uit het gehele land.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency