Boeiende en veelzijdige miniaturenbeurs

NIEUWLEUSEN - De fraaie Seventy Seven sportwagen, die op ware grootte bij de ingang van de Spil stond geparkeerd, gaf al een indruk van wat bezoekers afgelopen weekend binnen konden aantreffen.

Het kulturhus in Nieuwleusen bood zaterdag en zondag de ruimte aan allerlei schaalmodellen tijdens de Miniaturenbeurs ‘Handig gemaakt’. Mensen met handige handen presenteerden een aanbod dat qua karakter sterk uiteenliep, maar in alle gevallen de moeite van het bekijken en bestuderen waard was. Zo bouwt Henk Stegerman eigenhandig diverse gebouwen na, presenteerde Hans ten Klooster zich met rijdende mini-auto’s en toonde Henri Grootenhuis zijn unieke gitaren die gemaakt zijn van sigarenkistjes.

Janny Vroom toonde zigeunerwagens en schepen, en naast haar stond Luik Buit, eveneens met een collectie zelfgemaakte binnenschepen op flinke schaal. Molle Eisma was vertegenwoordigd met miniauto’s en een flink deel van de aula van het Agnieten College werd in beslag genomen door de enorme spoorbaan van 18,5 meter lang en 3 meter breed van de IJssellandse trein- en spoormodelbouwvereniging. De veelzijdige collectie bleek in trek; er kwamen veel belangstellenden op af, die niet zelden vragen stelden over de totstandkoming van al dit fraais.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency