Bloazen & Brouwen Festival in Dalfsen

DALFSEN - De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij en Midwinterhoorn Bloasgroep Dals’n organiseren voor het eerst het ‘Bloazen & Brouwen Festival’. Op zaterdag 8 december tussen 14.00 en 20.00 uur is de brouwerij omgetoverd in kerstsfeer en zijn belangstellenden welkom voor een paar sfeervolle uurtjes luister-, kijk- en proefgenot.

Bloazen
De midwinterhoorblazers van de Bloasgroep Dals’n en de Vlijtblazers uit Wapenveld halen alles uit de kast om de toon te zetten deze dag. Ze vertellen graag over de midwinterhoorn en de geschiedenis van deze traditie. Ook laten zij zien hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt. Maar het blijft niet bij praten alleen: ze zullen ook veel blazen op de midwinterhoorn en de jachthoorn.

Brouwen
Deze dag wordt er een workshop Bierbrouwen gegeven in de brouwerij. Liefhebbers krijgen brouwles van Meesterbrouwer Jos en maken hun eigen bier. Het eindresultaat is een doosje zelfgebrouwen bier om thuis van te genieten. De animo voor de workshop is groot en is inmiddels volgeboekt.

Bierhapjes
Bloazen en Brouwen maakt hongerig en daarom is ook aan de inwendige mens gedacht. Dinie en Jaap van Dijk maken ter plekke verrassende gerechtjes met bieren van de Vechtdal Brouwerij. Heileuver Kaasboerderij presenteert speciale (bier) kaas. En bij de stand van de Runderen van Rechteren kan men het vlees van de Wagy koeien proeven, bijvoorbeeld het stoofpotje of een hamburger. Natuurlijk met een Vechtdalbiertje bij al het culinaire aanbod.

Luisteren
Naast de doordringende tonen van de midwinterhoorns en jachthoorn, kan men ook luisteren naar de cigarbox gitaren van Henri Grootenhuis. Deze inmiddels befaamde Dalfsenaar heeft onlangs voor een uitverkochte Stoomfabriek een prachtig optreden verzorgd met zijn cigarbox gitaren. U kunt deze gitaarvirtuoos op 8 december in de brouwerij aantreffen. Hij laat graag zien hoe hij zijn cigarbox gitaren maakt. Uiteraard zal hij u het prachtige geluid van deze gitaren laten horen.

Kijken en kopen
Stichting Philadelphia en Joris Bezorgt staan er deze dag eveneens. Op zoek naar een uniek cadeautje voor de decembermaand, kan men zich laten verrassen door de zelfgemaakte producten van de medewerkers van het Leerwerkcentrum van Philadelphia. Joris Bezorgt kan van alles vertellen over gemak en gezond eten, wat Joris bezorgt eventueel aan huis brengt.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency