Foto: De Spil

Bijna honderd asielzoekers ondergebracht in De Spil

NIEUWLEUSEN - Woensdag zijn in de loop van de dag met kleine en grotere busjes/bussen 93 asielzoekers bij de tijdelijke noodopvanglocatie De Spil gearriveerd. Het zijn mannen en vrouwen van verschillende leeftijden, waaronder een tiental kinderen. Ze waren hiervoor in verschillende regio’s in Nederland opgevangen.

Deze mensen zijn verdeeld over de slaapunits in de sporthal van het kulturhus. Een aantal heeft de omgeving van de tijdelijke opvang in Nieuwleusen al verkend, kinderen spelen binnen en buiten De Spil. Wie niet geregistreerd was in Ter Apel, is in Nieuwleusen geregistreerd.

Vrijwilligers

De bibliotheek in Nieuwleusen is begonnen met de inzameling van Engelstalige boeken voor deze mensen. Vrijwilligers van Saam Welzijn verzorgen de dagbesteding in de sporthal naast de tijdelijke opvang. Wie wil meehelpen kan zich aanmelden bij [email protected] Saam Welzijn zoekt nog mensen om te helpen met het uitdelen van de maaltijden en bij kinderactiviteiten.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency