Foto: leerlingen van CDS Het Kompas in Nieuwleusen lezen alvast in Dwars door de storm.

Bibliotheken organiseren Nederland Leest Junior

DALFSEN - Dertien basisscholen in gemeente Dalfsen en drie klassen van het Agnieten College in Nieuwleusen doen mee aan Nederland Leest Junior.

Deze campagne duurt de hele maand november en richt zich op schoolkinderen van groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2. Jaarlijks organiseren de bibliotheken de campagne Nederland Leest 

Voor kinderen en jongeren is er Nederland Leest Junior. Dit jaar staat tijdens Nederland Leest Junior het boek Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels centraal. Nederland Leest Junior moedigt de scholieren aan om met de hele klas te lezen en met elkaar in gesprek te gaan.. Alle kinderen en jongeren ontvangen het boek. 

Dwars door de storm

Het boek Dwars door de storm speelt zich af in Groningen, 1953. Tjakkie wil dolgraag naar de hbs. Maar arbeiderskinderen leren niet door. Toch start ze met de voorbereidingen voor de hbs. In het geheim, want haar ouders mogen er niets vanaf weten.

Jacob, die geboren is op Ambon, speelt het liefst gitaar. Zijn vader vindt het maar herrie. Samen met zijn familie verhuist hij naar Finsterwolde, dat met zijn kaalheid in schril contrast staat met de prachtige schelpenstranden van Ambon.
e werelden van Tjakkie en Jacob hadden niet meer kunnen verschillen, maar toch delen ze allebei iets belangrijks: een droom die lijnrecht tegen de verwachtingen van hun ouders ingaat.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency