Foto: de Biblio-Take bij de Elisabeth-Hoeve in Dalfsen

Biblio-Take heeft lentepakket kinderzwerfboeken binnen

DALFSEN - De Biblio-Take bij de Elisabeth-Hoeve in Dalfsen is sinds afgelopen jaar kinderzwerfboekstation. Steeds meer mensen vinden de minibieb van Leo en Klazien Broeks.

“Zeker nu is het de moeite waard om te komen, want op meer dan 1.800 zwerfboekstations in Nederland zijn lentepakketten met kinderboeken bezorgd. Zo ook bij ons,”aldus Klazien. “Prachtige nieuwe kinderboeken waar ik heel blij van word, dus voor de kinderen is het helemaal feest. Van prentenboeken, informatieve boeken tot leuke tienerboeken. Kom gerust zwerven, want er is voor elk kind wat wils.” Daarna kunnen de kinderen de boeken gerust doorgeven aan buren, bij familie of in een openbaar gebouw van waaruit ze verder kunnen zwerven. Zodoende kunnen heel veel kinderen plezier hebben van de boeken. Kinderen die dat leuk vinden, kunnen op www.kinderzwerfboek.nl melden waar ze een kinderzwerfboek hebben gevonden. In elk boek staat een code. Zodoende zou je kunnen volgen waar een boek heen zwerft.

Minibieb

Naast de kinderzwerfboeken, heeft de familie Broeks hun Biblio-Take ook gevuld met romans, detectives, thrillers, kookboeken, streekboeken en al wat er meer aan boeken bestaat. Allemaal bij elkaar gebracht door inwoners. Deze boeken zijn er om mee te nemen, te ruilen, te lenen of weg te geven. Keuze genoeg (en voorraad genoeg in huis). Dus niemand hoeft zich hebberig te voelen, maar mag juist genieten van het lezen. Mocht iemand het toch bezwaarlijk vinden om zo boeken mee te nemen, dan staat het vrij om een kleine bijdrage in het spaarpotje voor Unicef te doen.
Dus wie over de Dalmsholterweg (van Dalfsen naar Lemelerveld) fietst, rijdt of wandelt, vindt de Biblio-Take bij de Elisabeth-Hoeve op nummer 8. Kom er gerust een kijkje nemen.

Foto: de nieuwe stapel kinderzwerfboeken.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency