Foto: Een deel van de bewoners van de Brandkolkstraat op het versierde balkon

Bewoners Brandkolkstraat vieren 12,5 jaar op hun stek

DALFSEN - De cliënten van Philadelphia die aan de Brandkolkstraat in Dalfsen wonen vierden gisteren feest, omdat die locatie op de kop af 12,5 jaar bestaat. Op 18 april 2008 betrokken de bewoners hun appartement en de meeste van hen wonen er nog altijd met veel plezier.

Dankzij de coronamaatregelen bestond het feestprogramma uit minder (uitgebreide) onderdelen dan gehoopt, maar gelukkig konden medewerkers, bewoners en hun naasten toch stilstaan bij het jubileum. Het complex biedt woonruimte aan tien cliënten, op 1 na wonen ze er vanaf het begin in 2008. “Het is blijkbaar een erg fijne en goede plek, zowel voor bewoners als medewerkers,” vertelt Rita Bredewold. “Van de 7 collega’s die in totaal op de locatie werkzaam zijn, is de helft er ook al vanaf het begin bij. Weinig verloop dus, dat is volgens mij wel een goed teken.”

De bewoners van het complex zijn tussen de 33 en 50 jaar. Allemaal hebben ze hun eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, keukentje en badkamer. Overdag gaat iedereen naar het werk of de dagbesteding en buiten werktijd en in het weekend is er een begeleider aanwezig.   

Bert, één van de bewoners, had speciaal voor de gelegenheid een speech voorbereid. Om voldoende afstand te kunnen bewaren, hield hij deze in de gang waar iedereen zich verzameld had. Hij vertelde hoe betrokken de club is en dat ze samen al vele uitjes hebben mogen beleven. Zo zijn ze al eens naar Avonturenpark Hellendoorn geweest en gaan ze jaarlijks uit eten om Sinterklaas te vieren. Ook hij is blij dat veel van de begeleiders al zo lang werkzaam zijn op de locatie. “Al is het ons toch ook gelukt er een paar weg te pesten,” vertelt hij gekscherend. De meeste bewoners hebben nog één of beide ouders en die voelen zich ook erg betrokken. Eén van de ouders deelt namens hen een cadeau uit; een gift om iets moois aan te schaffen voor in de gezamenlijke woonkamer die recent een opknapbeurt heeft ondergaan.    

Het was de hele dag feest gisteren. ’s Ochtends werd er via videobellen contact gelegd met burgemeester Erica van Lente, ’s middags was er koffie met gebak en ’s avonds genoten de cliënten van een overheerlijk buffet. Het balkon en de gezamenlijke gang waren vrolijk versierd met vlaggetjes en ballonnen en bewoner en DJ Arjan zorgde voor feestelijke muziek. 

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency