Foto: Berthus Westerhuis in zijn jongere jaren.

Berthus Westerhuis in VerhalenCafé in De Spil

NIEUWLEUSEN - Berthus Westerhuis uit Nieuwleusen is een sleutelfiguur in de Nederlandse Rock- en Metalscene. Op woensdag 26 februari komt Westerhuis naar het VerhalenCafé in De Spil in Nieuwleusen om te vertellen over zijn belevenissen.

De inloop is vanaf 19.30 uur en het interview start om 20.00 uur in De Spil.

'Ik Bruuthus'

Wouter Groote Schaarsberg uit Luttenberg heeft een biografie 'Ik Bruuthus' geschreven over de rocker. In het Verhalencafé is hier meer over te horen. Alle muziekliefhebbers - rockers uit de tijden van De Karre, De Proatkoele, Route 66 en andere podia -  zijn van harte welkom om te luisteren naar het verhaal van Westerhuis. De aanwezigen kunnen een exemplaar winnen van het boek 'Ik Bruuthus'.

Evert Jan Pasman

De interviewer van dit Verhalencafé is Evert Jan Pasman, Evert Jan is een geboren en getogen Nieuwleusenaar die bijna 35 jaar gewerkt heeft als commercieel export medewerker bij een tapijtfabriek. Als vrijwilliger is hij momenteel veel op pad voor VechtdalLeeft TV als camerajournalist. Daarnaast volgt hij al ruim vijftien jaren voor RTV Focus uit Zwolle, en een aantal andere lokale omroepen, het wel en wee van PEC Zwolle. Evert Jan zijn voorkeur voor het maken opnames gaat dan ook uit naar de sport, muziek komt daarbij op een goede tweede plaats.

Normaal

Zo sprak hij in 2019 nog met Bennie Jolink bij de introductie van het Aanhangerschapsbier en heeft hij ook nog mooie herinneringen aan optredens van Normaal in Nieuwleusen en een try-out van Normaal in Dalfsen. Frankenstein en Normaal speelden in de jaren zeventig allebei in Lochem een link is dus snel gelegd. Westerhuis beleefde het allemaal. In zijn jonge jaren met de hardrockband Frankenstein en later met zijn eigen studio. De verhalen zullen gaan over de optredens van Frankenstein en wat eromheen gebeurt, maar over een boerderijtje met een wereldberoemde studio zijn vast ook veel anekdotes te vertellen.  
e toegang is gratis, de verhalen boeiend en interessant, de koffie of biertje is daar lekker.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency