Foto: Burgemeester Eric van Lente presenteerde aan het eind van de benefietavond de opbrengst zoals die tot op dat moment was.

Benefietvoorstelling Oese Volluk:ruim 1600 euro voor ALS-teams

NIEUWLEUSEN - Ruim 1600 euro. Dat is de netto opbrengst van de benefietvoorstelling die toneelgroep Oese Volluk zaterdagavond verzorgde in De Overkant in Dalfsen.

 

Het bedrag – op dat moment nog 1580 euro – werd aan het einde van de voorstelling bekendgemaakt door burgemeester Erica van Lente, die voor deze speciale gelegenheid ook zelf bijdroeg aan het succes door een gastrol in de voorstelling te vervullen.

Deze opbrengst gaat in zijn geheel naar ALS team Dalfsen en ALS team Nieuwleusen. Beide teams zetten zich al jaren in voor de strijd tegen ALS. Deze ziekte is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel. Iemand die de diagnose ALS krijgt heeft een levensverwachting van drie tot vijf jaar. In Nederland zijn ongeveer 1500 patiënten. Ieder jaar overlijden er zo’n 500 mensen en er komt jaarlijks ook eenzelfde aantal patiënten bij. Er is nog steeds geen medicijn  voor deze ziekte. Voor onderzoek hiernaar is veel geld nodig, en de beiden teams hopen hier op 29 mei weer aan bij te dragen door hun deelname aan de Tour du ALS. Deze wordt jaarlijks gehouden op de Mount Ventoux in zuid-Frankrijk.

Dankzij de plaatselijke middenstand, die weer veel mooie prijzen beschikbaar stelde, kon er tijdens deze avond een grote verloting worden gehouden. Zo werd het, dankzij de middenstand, het opgekomen publiek en Oese Volluk, een zeer succesvolle avond.

 

Gastrol voor burgemeester Van Lente

Ook de bijdrage van burgemeester Erica van Lente werd allerwegen gewaardeerd. Dalfsen. Tijdens deze voorstelling, waarmee toneelgroep Oese Volluk het seizoen afsloot, speelde zij een gastrol.

Met het blijspel ‘Het Schip In’ werden de toeschouwers meegenomen op een cruise die eindigde op de Overijsselse Vecht. Een cruise waar vreemde dingen plaatsvonden, zoals mensen- en dranksmokkel. Burgemeester Erica van Lente kwam persoonlijk aan boord voor een onderzoek. Ze had het vermoeden dat een criminele organisatie actief was op het schip. Kapitein Sjaak Kroes en zijn bemanning moesten zich behoorlijk in bochten wringen om zich uit de lastige situatie te redden.

Erica van Lente maakte na afloop de opbrengst van de toneelavond en de verloting bekend. De aanvankelijke 1580 euro werd later op de avond nog verhoogd tot 1626 euro. Eén van de passagiers, Cathelijne, had iedereen uitgenodigd om te proeven van haar razend spannende drankje absint. Door een vrijwillige bijdrage in de fooienpot konden de aanwezigen hun waardering kenbaar maken voor dit drankje en de toneeluitvoering.

 

(Foto: Marcel van Saltbommel)

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency