Basisschool De Uitleg in Dalfsen heet nu De Vuursteen

DALFSEN - Vandaag (vrijdag) is de nieuwe naam van gereformeerde basisschool De Uitleg in Dalfsen feestelijk onthuld met leerlingen, ouders en leerkrachten.De school, gevestigd aan Nieuwe Uitleg 2, gaat verder als ‘De Vuursteen’.

Na de metamorfose van het schoolplein in een natuurplein en een complete interne verbouwing, vond men het tijd worden voor een nieuwe, sprankelende naam.

De metamorfose begon meer dan een jaar geleden: naast nieuwe frisse kleuren, kreeg de school een nieuwe keuken waar kinderen kunnen koken. De keuken en het natuurplein passen bij het ontdekkend en onderzoekend leren wat gestimuleerd wordt tijdens de thematische lessen.

Buitenschoolse opvang

Sinds afgelopen maand is er zelfs buitenschoolse opvang op de school mogelijk. Kinderopvang Mathil heeft hiervoor een ruimte binnen de school ingericht. Met kernwaarden als Bijbelgetrouw, Samen, Persoonsvorming en Onderzoekend, wil De Vuursteen een open en toegankelijke school zijn, met een duidelijke identiteits. Een vuursteen is een heel gewone steen, te vinden op een grindpad tussen alle andere stenen. Maar waar twee vuurstenen samenkomen, ontstaat iets moois. Een vonk, een schittering. Daardoor krijgt deze naam ook een diepere betekenis. Zoals een vuursteen licht geeft, geeft God ook licht in het leven. De Vuursteen is onderdeel van Florion – geloofwaardig onderwijs. Deze organisatie zorgt ervoor dat gereformeerd basisonderwijs in de regio’s Zwolle, Flevoland, Noord-West Veluwe, Noord-West Overijssel en Zuid-West Drenthe in stand wordt gehouden en wordt bevorderd. Meer informatie: www.florion.nl

(foto) Mia en Maud onthullen samen met juf Jannet (bedenkster van de naam) de naam van de school.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency