Bakker Willem Timmer: “Met water en bloem wat moois maken”

NIEUWLEUSEN - Bakkerij Timmer in Nieuwleusen is na een grote verbouwing weer open gegaan op de vertrouwde plek aan de Den Hulst. De hele winkel heeft zowel van binnen als van buiten een complete facelift ondergaan.

Het assortiment van de bakkerij wordt eveneens uitgebreid. Nieuw is het desembrood dat Bakkerij Timmer gaat bakken. “Hiermee onderscheiden we ons van brood uit de supermarkt. We krijgen een ‘gezonde hoek’ in de winkel,” zegt Willem Timmer, “die staat straks vol met allerlei natuurproducten en brood met diverse gezonde toevoegingen. Goed voor mensen die bewust willen eten of met allergieën te maken hebben.”

Het bedrijf krijgt een nieuw logo, de rood-witte tinten maken plaats voor antraciet en hazelnootbruin. De broodautomaten aan de buitenzijde zijn verdwenen, daarvoor in de plaats komt een vers belegde broodjes-vitrine in de winkel. Bij de verbouwing is voor het raam ruimte gemaakt voor een tafel met krukken, zodat de klanten desgewenst een kopje koffie met een vers belegd broodje kunnen gebruiken. “Daar is vraag naar,” zegt Ronald, “mensen op doorreis vragen vaak of we koffie hebben. Nu kunnen we dat bieden met ons ‘coffee-to-go’-concept.” Softijs wordt eveneens een nieuw product in de bakkerij, straks kan iedereen in de zomer een lekker ijsje halen bij Timmer.

Bakkerij Timmer bestaat al meer dan 25 jaar. Wim en Gerrie Timmer namen in 1989 het bedrijf over van Jaap en Geertje Bijker. Toen is de winkel ook helemaal verbouwd en vijftien jaar geleden opnieuw. Zoon Willem (37) heeft de bakkersopleiding gedaan en werkt inmiddels al weer vijftien jaar in het familiebedrijf. Elf jaar geleden is zoon Ronald (30) er ook komen werken. De derde zoon is timmerman geworden, dat kwam goed uit bij de verbouwing.

Wat Willem het meest aanspreekt in de bakkerij is dat het werk zo afwisselend is. “Je werkt met een natuurproduct en je kunt er zoveel kanten mee op. Met water en bloem iets moois en lekkers maken, dat is zó mooi om te doen,” zegt hij. Ronald vult aan: “Het experimenteren met verse producten doe ik het liefst. Inspiratie opdoen bij anderen en daarmee weer nieuwe dingen bedenken, zoals gebak met mango, bosbes of abrikoos. Ik vind het ook mooi dat we een familiebedrijf zijn.”

De broers doen alle voorkomende werkzaamheden, maar hebben wel allebei hun specialiteit. Willem heeft een voorkeur voor het bakken van brood en Ronald doet het liefst banket. Zo vullen ze elkaar mooi aan.

Tijdelijk was de winkel gevestigd in een pand aan de Baron van Dedemstraat. Bakkerij Timmer was een dag gesloten vanwege de verhuizing en herinrichting. Wel werd er brood op bestelling geleverd en men kon terecht bij Plus Bakker, waar het verse brood van Bakkerij Timmer sowieso dagelijks te koop is. Donderdag vond de heropening van de bakkerij plaats en op 4, 5 en 6 juni werden alle klanten verwend met een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Bakkerij Timmer, Den Hulst 58 in Nieuwleusen, tel. 0529-481256 en e-mailadres: [email protected].

Het team van Bakkerij Timmer, Wim en Gerrie Timmer, Willem Timmer en Henriëtte Dijsselhof en Ronald Timmer. Foto: Marcel van Saltbommel, 1 juni 2015.

Contactpersoon: Dhr. R. Timmer
Telefoon: 0529-481256
Website: www.bakkerijtimmer.nl

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency