Foto: Backxcafé. Archieffoto: Marcel van Saltbommel.

Backxcafé over visie Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Gemeente Dalfsen organiseert opnieuw een Backxcafé over de visie Burg. Backxlaan Nieuwleusen, op woensdag 4 oktober, in kulturhus De Spil.

Samen met inwoners en ondernemers is de gemeente Dalfsen sinds mei bezig met het maken van een aantrekkelijke visie voor de Burgemeester Backxlaan en omgeving. Dit in combinatie met een passend verkeersplan voor de verkeersstromen in de kern van Nieuwleusen. Het uitgangspunt is prettig wonen en ondernemen en dat de hoofdverkeersstromen van, naar en binnen Nieuwleusen goed worden ontsloten. Als vervolg op het eerste Backxcafé van 5 juli, staat er woensdagavond 4 oktober weer een bewonersbijeenkomst gepland in kulturhus De Spil, waarin de bouwstenen om te komen tot de concept-visie, worden voorgelegd aan alle betrokkenen.

Meedenken

Tijdens diverse momenten zijn Nieuwleusenaren gevraagd hun ideeën, wensen en opmerkingen in te brengen over de Burgemeester Backxlaan en omstreken, inclusief het verkeer. Zo kon er op 24 april dit jaar worden meegelopen tijdens een dorpswandeling en luisterden betrokken ambtenaren naar ideeën, wensen en opmerkingen. Onder andere op basis van deze gesprekken, 525 enquêtes en diverse onderzoeken en analyses, zijn op 5 juli ‘praatplaten’ met allerlei scenario’s gepresenteerd. Veel inwoners gaven die avond hun mening hierover en droegen nieuwe ideeën aan. Alle feedback op deze praatplaten zijn inmiddels verwerkt naar bouwstenen om te komen tot de concept-visie. De gemeente nodigt alle inwoners en belangstellenden weer van harte uit deel te nemen tijdens het tweede Backxcafé. Deze input wordt verwerkt in een definitieve visie die begin 2024 door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Aanmelden

Aanmelden voor deze avond kan via dalfsen.nl/aanmelden-backxlaan en op dalfsen.nl/backxlaan is alle achtergrondinformatie over deze visie te vinden.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency