Foto: De sloop van het voormalig Chinees restaurant waar de appartementen gebouwd worden is ondertussen gestart, foto: Marcel van Saltbommel.

Appartementen in voormalig Chinees restaurant

NIEUWLEUSEN - Al jaren staat het voormalig Chinees restaurant aan de Burgemeester Backxlaan 370 leeg, het pand maakt een verwaarloosde indruk. Begin vorig jaar heeft het college van Burgemeester en Wethouders in principe besloten dat er 22 appartementen op dit perceel gebouwd mogen worden.

Historisch gezien is het pand kenmerkend voor Nieuwleusen en de regio. Het voormalige café-restaurant-hotel De Unie had samen met de fietsenfabriek van Union een stuk verderop aan de noordkant van de Dedemsvaart een belangrijke functie in het dorp. 

In februari van dit jaar heeft de gemeenteraad een stedenbouwkundige visie vastgesteld. Er wordt in vier bouwlagen gebouwd, op de hoek met de Den Hulst (N377) met een plat dak. Het ontwerp bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en hier zijn geen zienswijzen op ingediend. 

“Het is een logisch vervolg op de stedenbouwkundige visie. Dus we kunnen hier alleen maar akkoord mee gaan,” aldus Gerard Jutten van Gemeentebelangen. Alle andere fractieleden beamen dit en daarmee keurden zij de wijziging van het bestemmingsplan goed. 

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency