Foto: de werkzaamheden aan de N340 bij Oudleusen. Foto: Marcel van Saltbommel.

Afsluiting hoofdrijbaan N340 van 6 t/m 30 augustus

DALFSEN - De Hessenweg (N340) tussen Zwolle en Ommen wordt drie weken afgesloten. Van 6 tot en met 30 augustus wordt op verschillende locaties op en rond de weg gewerkt. Na de drieweekse afsluiting gaat de nieuwe N340 volledig open.

 

De kruispunten op de hoofdrijbaan van de bestaande N340 worden opnieuw ingericht. Er worden vier nieuwe fietstunnels aangelegd onder de bestaande N340, zodat fietsers en voetgangers minder vaak hoeven over te steken. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede. Verder worden er diverse faunapassages aangelegd om de veiligheid voor mens en dier te verbeteren. Op de bestaande N340 komt een nieuwe laag asfalt.

Daarnaast worden de laatste werkzaamheden verricht voor de aansluiting van het nieuwe tracé van de N340 op de Nieuwleusenerdijk en de A28. Hieronder valt ook de reconstructie van de kruising Hessenweg - Kranenburgweg - Nieuwleusenerdijk.

Op het eerste deel van de afsluiting, tussen de Nieuwleusenerdijk en de kruising Ankummerdijk/Cubbinghesteeg, vinden geen werkzaamheden plaats. Vanaf september wordt dat deel, de Hessenweg, onderdeel gemaakt van een erftoegangsweg en wordt het ingericht voor bestemmingsverkeer en fietsers/wandelaars. Dit is met uitzondering van het deel aan weerszijden van de fietstunnel tot aan de afbuiging van de nieuwe Hessenweg. Dat deel wordt later aangepast door ProRail.


 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency