Foto: De aftrap van de Actie Kerkbalans in Nieuwleusen. Foto: Marcel van Saltbommel.

Actie Kerkbalans van start in gemeente Dalfsen

DALFSEN - In het hele land, en dus ook in de gemeente Dalfsen, is deze week de actie Kerkbalans 2020 van start gegaan. Vrijwilligers doen jaarlijks een beroep op de leden van de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage voor hun eigen plaatselijke kerk.

De Hervormde Gemeente in Nieuwleusen had zaterdag alle vrijwilligers uitgenodigd, die ieder jaar meewerken aan de actie Kerkbalans. Ruim 80 personen van deze gemeente gaan jaarlijks trouw op pad om de enveloppen te bezorgen en later met antwoordstrook weer op te halen. Een groot deel van deze groep was zaterdag aanwezig en zij werden verrast op een heerlijke traktatie met koffie of thee. Daarna was er een woord van welkom met uitleg over de actie voor dit jaar. Maar ook een woord van dankbaarheid dat er zo’n grote mensen beschikbaar is om deze jaarlijkse actie tot een succes te brengen. Immers, een kerk zonder vrijwilligers is geen kerk, dat werd daarmee nog eens onderstreept. 

Kerkbalans gezamenlijke actie

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van zo’n 2000 lokale kerkengenootschappen in Nederland. De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency