Foto: Marcel van Saltbommel.

Woningbrand aan Backxlaan Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De brandweer van Nieuwleusen werd zondagmiddag gealarmeerd vanwege een woningbrand aan de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen.

Er was sprake van hevige rookontwikkeling en vlammen waren zichtbaar. Bij aankomst van de brandweer viel het mee en ging het om een buitenbrandje tegen de gevel van een woning.

Een familie die langs de woning reed, zag vuur onder de tuindeur door komen en is gestopt. Een van hen heeft op het raam geklopt om de aandacht van de bewoners te krijgen. Andere omstanders hadden al het alarmnummer gebeld. Er kwam geen reactie van de bewoners en toen is de man die langs reed, over de schutting gesprongen en gaan blussen.
Tegen de tijd dat de brand bijna uit was, kwam de bewoner naar buiten en is de passant weg gegaan. Hij was niet aanwezig bij de aankomst van de brandweer. De brandweer heeft de blusklus verder afgemaakt.
 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency