Collectief S.V. Nieuwleusen staat als een huis

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag uit tegen FC Zutphen. Thuis verloren ze onnodig van de Zutphenaren. Deze middag waren de rollen omgedraaid en nam S.V. Nieuwleusen de punten mee naar huis na een 1-3 overwinning.

De Zutphenaren waren thuis al ruim twee jaar ongeslagen, maar aan deze reeks werd een einde gemaakt.
S.V. Nieuwleusen kwam heel sterk uit de startblokken en de verdediging van FC Zutphen was deze middag vrij onzeker. Randy Vink kreeg binnen 10 minuten al twee dotten van kansen die niet tot een doelpunt leidden. Hierna kreeg FC Zutphen wat meer greep op het spel en probeerde met wat schoten tot een doelpunt te komen. Thomas Koobs zette in de 35e minuut zeer goed druk en veroverde de bal aan de zijlijn en gaf een perfecte pass op Randy Vink. Randy haalde vol uit en knalde de bal in de korte hoek, 0-1. Aanvoerder Reinier Meijerink moest met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Bas Evenboer. In de 42e minuut was het weer een prima onderschepping van Tom Vasse die Randy in de diepte wegstuurde. Zijn schot stuitte op de keeper, maar hij kon de terugspringende bal terugleggen op Bas Evenboer die de bal netjes in het doel werkte, 0-2.

Na rust

Na de rust zocht FC Zutphen naar de aansluitingstreffer, maar S.V. Nieuwleusen kreeg zeker ook nog kansen. Een vrije trap van Roy Bollemaat ging net naast de kruising Het hechte collectief van S.V. Nieuwleusen stond ook deze middag weer als een huis. F.C. Zutphen kreeg via een halve omhaal bijna loon naar werken, maar Tim Hoogenkamp kon de bal net met zijn vingertoppen op de lat tikken. Een minuut later is het wel raak. Timon Kuiper van F.C. Zutphen – die komende zomer F.C. Zutphen verruilt voor een voetbalclub en studie in de Amerikaanse stad Atlanta – nam een vrije trap aan de zijlijn en slingerde de bal voor het doel. Zonder dat de bal geraakt werd, verdween deze met een stuit in de linkerbovenhoek achter een verbouwereerde Tim Hoogenkamp, 1-2. F.C. Zutphen ging vol op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan wat hoekschoppen en onschuldige kopballen kwam het niet. In de 91e minuut deelde Randy Vink de definitieve knock out uit. Na een hoge bal hadden de keeper en verdediger van F.C. Zutphen niet helder wie ingreep: Randy plantte zijn teenpunt tegen de bal die vervolgens in het doel verdween: 1-3. De grote hoeveelheid meegereisd publiek van S.V. Nieuwleusen vormde een erehaag voor de spelers, die een staande ovatie kregen.
De spelers gingen nog even naar de supportersbus om ze voor hun steun te bedanken en er was volop vrolijkheid op de terugreis. Zaterdag 9 maart om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Rigtersbleek uit Enschede.

Scoreverloop

Wissels
35’ Randy Vink 0-1 37’ Bas Evenboer voor Reinier Meijerink
42’ Bas Evenboer 0-2 61’ Nemo Hekkert voor Tom Vasse
64’ Timon Kuiper 1-2 89’ Jesse Marsman voor Leon de Raad en 91’ Randy Vink 1-3 Sander Bollemaat voor Stijn Hoekstra