Foto: archief Marcel van Saltbommel

Vrijheidsconcert in De Spil Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Een groot aantal koren en bands treedt op bij de viering van 75 jaar vrijheid in kulturhus De Spil.

Op zaterdag 25 april brengen ze liederen ten gehore die verband houden met vrijheid tijdens het vrijheidsconcert. Tussen de muzikale bedrijven door is er ruimte voor ooggetuigenverslagen van Nieuwleusenaren, worden er gedichten voorgedragen en beelden vertoond van Nieuwleusen van vroeger.

De organisatie spreekt van de grootste muzikale samenwerking tot dusver en hoopt dat de sporthal op die avond vol zit met honderden Nieuwleusenaren, die samen terugdenken aan wat is geweest en samen de vrijheid vieren.

Het exacte aantal zangers en zangeressen dat mee gaat doen is niet bekend, maar Stefan Keijzer, manager van kulturhus De Spil, verwacht toch zeker zo’n 200 muzikale deelnemers. Hij is trots op het feit dat nagenoeg alle koren uit Nieuwleusen deelnemen aan dit grote evenement. Naast de koren, treden ook tal van bands belangeloos deze avond op.

Met dit vrijheidsconcert wil De Spil op een memorabele manier herdenken dat Nieuwleusen in april 1945 werd bevrijd. Het moet onvergetelijke avond worden, aldus Keijzer. Vanaf woensdag 19 februari start de kaartverkoop in Grand Café de Spil. De kosten bedragen 2,50 voor een kaartje, prijs is inclusief een drankje.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency