Verkeerschaos op de A28 Lichtmis-Zwolle

NIEUWLEUSEN - Vrijdagavond ontstond er een gigantische verkeerschaos tussen De Lichtmis en Shell station Haerst. De aanleiding hiervoor was een verkeersongeval met een vrachtwagen en drie personenauto's.

De hulpdiensten rukten massaal uit en vrij snel na het ongeval is een van de personenauto's in brand gevlogen en volledig in vlammen opgegaan. De inzittende kon op tijd uit het voertuig ontsnappen maar een hond die achterin zat heeft het niet gered. Op alle rijbanen stonden auto's en lagen veel onderdelen waarop snel werd besloten om alle rijstroken af te sluiten met een rood kruis. De brandweer van Staphorst heeft de brandende auto afgeblust. Er zijn een aantal mensen ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. 

Toen enkele automobisten vonden dat ze te lang stil hadden gestaan zijn ze uit eigen beweging tegen het verkeer in gaan rijden om de oprit bij De Lichtmis als afrit te gebruiken. Eén automobilist maakte het wel erg bont en luisterde niet naar de verkeersregelaar en ging zelf de afzetting verplaatsen om te vertrekken. Beelden van dit incident zijn overgedragen aan de politie en deze chauffeur kan binnenkort post verwachten.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency