Grote oefening bij de Vechtbrug in Dalfsen

DALFSEN - Brandweer Dalfsen hield donderdagavond een oefening rondom de Vechtbrug. Samen met brandweerduikers uit Zwolle en Deventer werd een waterongeval nagebootst.

Nabij de brug was een aarijding geweest tussen personenauto's waarbij meerdere personen in het water terecht waren gekomen. Een boot van brandweer Ommen werd ingezet om mensen uit het water te redden en een duiker heeft na enkele zoekslagen een slachtoffer op de bodem aangetroffen. Voor de brandweer van Dalfsen een niet alledaagse oefening om samen met duikers te kunnen oefenen. Bij het vrijwillige brandweerkorps van Dalfsen zitten twee jongens die beroepsbrandweerman/duiker zijn in Zwolle en Deventer. Passanten keken even raar op tijdens de realistische oefening maar hadden snel door dat het hierbij niet om een daadwerkelijk ongeval ging. Tientallen mensen stonden en zaten langs de kade om de oefening te kunnen aanschouwen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency