Foto: het eerste team van d'Ommerdieck. Archieffoto.

Veldcompetitie korfballers d’Ommerdieck van start

NIEUWLEUSEN - De korfballers van d’Ommerdieck speelden hun eerste spannende veldcompetitiewedstrijd thuis tegen Oranje Zwart 4 uit Zwolle. Oranje Zwart won met 16-13.

In de aanval van d’Ommerdieck stonden Celeste Ogink, Gerja Eykenaar, Robert Batterink en Jasper Ekkelenkamp, in de verdediging Lisanne Teeuwsen, Miranda Huzen, Martin Alteveer en Gert Timmerman.

Oranje Zwart begon in hoog tempo en scoorde na vijf minuten het eerste doelpunt en daarna schoten ze nog driemaal raak. En zo stond d’Ommerdieck al met 0-4 achter. Maar opeens lukte het de goed opgezette aanvallen af te ronden en schoot d’Ommerdieck ook raak: Celeste Ogink twee keer achter elkaar, 2-4. Na een tijdje was de stand gelijk 5-5 en de ruststand was 7-6.

Na rust

Na rust maakte Oranje Zwart gelijk de gelijkmaker 7-7. Maar d’Ommerdieck bleef goed doorgaan en benutte kansen: de stand werd 10-7. Maar Oranje Zwart kwam terug en er werd nu om en om gescoord. Met nog 10 minuten voor tijd was daar de gelijkmaker 13-13. Weer kreeg d’Ommerdieck een paar goede kansen, maar benutte ze niet. Oranje Zwart bracht de eindstand op 13-16.

Doelpuntenmakers

Martin Alteveer 4x, Celeste Ogink 2x, Lisanne Teeuwsen 2x ,Gerja Eykenaar 2x, Jasper Ekkelenkamp, Gert Timmerman en Carlijn Haan allen 1x .

Zaterdag 23 september speelt d’Ommerdieck thuis om 15.00 uur tegen Dos Kampen 5.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency