USV ook met 10 man te sterk voor Nieuw Buinen

NIEUWLEUSEN - Tegen de nog ongeslagen koploper Nieuw Buinen etaleerde USV vanaf het begin het plan van aanpak. De Drentse kampioenskandidaat werd overal op het veld opgejaagd en vastgepind.

Al in de 5e minuut moest doelman Marcel Waarsing zich strekken om met zijn vingertoppen een lepe kopbal van Leon Kooiker onschadelijk te maken. Na ruim een kwartier kwam USV meer dan verdiend op voorsprong. Een scherpe corner van Mark Boerman werd snoeihard ingekopt door Ian Vlierman (1-0). USV bleef er bovenop zitten en dat resulteerde in de ene na de andere scoringskans. Thijmen Stegeman stuitte op Waarsing, Max Schaeffer mikte naast net naast de paal en de halve omhaal van Mark Boerman ging rakelings over.

Ondertal

Nieuw Buinen voetbalde nauwelijks iets bij elkaar, maar werd op slag van rust weer in de wedstrijd geholpen. Links en rechts was er al wat irritatie toen Thijmen Stegeman het aan de stok kreeg met een tegenstander. Beiden kregen geel, maar aanvullend gemekker van de tot dan beste man van het veld leverde de USV-allrounder een bonus gele kaart op. Rood en USV verder met 10 man. De zorgelijke blikken in de pauze over de numerieke minderheid bleken nergens voor nodig. USV had ook in ondertal het beste van het spel en verdubbelde al in de 48e minuut de voorsprong. Een strakke pass van Dennis van der Veen bereikte Brian Grooters en zijn voorzet op maat werd afgerond door Leon Kooiker. Een doelpunt uit het boekje (2-0).

Strafschop

Nog geen drie minuten later kreeg Nieuw Buinen een unieke kans op de aansluiting. Na een overtreding binnen de zestien mocht Milan Moesker aanleggen vanaf de stip. Maar toen was daar USV-doelman Thijs van Vliet die gestrekt de inzet uit de benedenhoek tikte. Een cruciale redding op een cruciaal moment. Want daardoor doofde de toch al niet vlammende kaars bij Nieuw Buinen steeds verder. Richting slotfase waren de beste kansen opnieuw voor een uitstekend spelend USV. Dat eigenlijk alleen verzuimde Nieuw Buinen met een grotere nederlaag naar huis te sturen.

Volgende wedstrijd

Door de winst blijft USV meedoen voor een prijs in de vorm van een periodetitel. Zondag probeert USV die ambitie verder vorm te geven in en tegen naaste achtervolger Buinen. Aanvang 14.00 uur op het plaatselijke sportpark De Woerd.