Korfballers d’Ommerdieck verliezen eerste veldwedstrijd

NIEUWLEUSEN - De eerste veldwedstrijd van d’Ommerdieck was in Zwolle tegen Oranje Zwart. Oranje Zwart is een bekende tegenstander. In de zaal is ook al tegen dit team gespeeld.

Voor de aanvang van de wedstrijd werd er een wisselschema opgesteld en ook Oranje Zwart had wisselspelers. Zij wisselden vier spelers tegelijk in een vak. Met de zon en de wind tegen begon d’Ommerdieck aan de aanval. Oranje Zwart wist eerst te scoren en na negen minuten volgde het tweede doelpunt (2-0). Door de blessure van Gert Timmerman moest het wisselschema worden aangepast. Jasper Ekkelenkamp kwam voor hem in het veld.

Kansen

Na 3-0 kwam d’Ommerdieck beter in het spel met goede aanvallen en onderscheppingen. Het rustig afmaken van de kansen resulteerde in een 3-3 tussenstand. Met nog zeven minuten voor rust schoot Oranje Zwart weer raak, zodat de ruststand 5-3 was. Na rust zette Oranje Zwart de wisselspelers in en die wisten de voorsprong uit te bouwen tot 7-3. Wel kon d’Ommerdieck nog een paar keer scoren 7-4 en 8-5 en 9-6, maar de achterstand was niet meer in te halen. De eindstand was 11-7.