Foto: hulpdiensten in actie.

Uitgebreide 112-dag op evenemententerrein in Lemelerveld

LEMELERVELD - Brandweer Lemelerveld organiseert een grote 112-dag, op zaterdag 7 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur. Dat gebeurt in het kader van het 75-jarig jubileum, op het evenemententerrein aan de Vilstersedijk in Lemelerveld.

Het doel van deze dag is om de bezoekers op een laagdrempelige manier een kijkje te laten nemen in de keuken van de hulpdiensten. Tijdens deze dag zijn alle disciplines en hulpdiensten aanwezig, die bij incidenten samen werken met de Lemelerveldse brandweer. Bovendien geven brandweer, politie, EHBO, Wolves berging en transport demonstraties en staan er informatie-stands vanuit de Veiligheidsregio en de gemeente Dalfsen.

Specialismen

Naast deze instanties, zijn ook de ANWB, Provincie Overijssel en brandweerkorpsen aanwezig, die een specialisme vertegenwoordigen binnen onze Veiligheidsregio. Zoals de verzorgingsgroep en deco-unit uit Heino, de blusrobot van de collega’s uit Wesepe en collega’s van het natuurbrand-bestrijdingspeloton. En nog veel meer, eigenlijk teveel om op te noemen: kom 7 oktober gewoon naar deze 112 dag!
Het Lemelerveldse brandweerkorps heeft vijf jaar geleden een soortgelijke dag georganiseerd, in kleinere vorm op het Kroonplein in Lemelerveld. Dit jaar bestaat de Lemelerveldse brandweer 75 jaar. Zij vieren dit jubileum met deze dag samen met de Lemelerveldse EHBO, die dit jaar 70 jaar bestaat.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency