Foto: Thijs Westenbrink (nr. 24). Foto: JTS Fotografie.

Thijs Westenbrink rijdt steeds sneller

NIEUWLEUSEN - De derde race om de IDC Supercup 600 is voor Thijs Westenbrink weer prima verlopen. De net 16 jaar geworden Dalfsenaar, die voor Start-racing Nieuwleusen rijdt, verbeterde zijn rondetijd op het TT-circuit van Assen naar 1.47.187 en in de race werd hij als 13e afgevlagd.

De races werden verreden onder prachtige weersomstandigheden. Op vrijdag was er tijdens de training nog wat oponthoud vanwege olie op de baan maar de racedag op zaterdag verliep goed. In de eerste kwalificatie reed Westenbrink zijn Yamaha naar een twaalfde plaats. In de beslissende tweede kwalificatie moest hij een plaatsje toegeven maar scherpte hij zijn rondetijd wel aan.

Verrast

“Ik ben heel verrast dat ik deze tijden al rij. De start ging goed. Ik had in het begin mooie aansluiting met andere snelle rijders, toen begon de achterkant van de motor iets te bewegen en verloor ik de aansluiting, maar een mooie race gereden.” kijkt Westenbrink tevreden terug op de race. Op zaterdag 10 juni is de volgende race.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency