Foto: Leon Stolte op de oranje motor met nr. 134. Foto: JTS Fotografie

Leon Stolte rijdt weer mee in de top vijf

NIEUWLEUSEN - De glimlach is weer terug bij Leon Stolte na zijn derde race in het kampioenschap om de IDC Supercup 600. Zaterdag reed hij op de Yamaha van het SRTD racing team naar een keurige vijfde plaats.

Het leek weer zo'n weekend te worden als de twee voorafgaande races. Vrijdag verliep de training nog niet zo goed, mede door wat rode vlaggen vanwege olie op de baan, waardoor het ritme er niet goed in kwam. Op zaterdag kwalificeerde Stolte zich als achtste voor de race.

Terugknokken

De start van de race ging niet volgens plan en er werden een paar posities verloren. Hierdoor moest hij zich terugknokken vanaf een 14e positie. Deze inhaalrace, waarbij Stolte weer in een goed ritme kwam met rondetijden in de buurt van zijn pr., bracht hem uiteindelijk terug naar een vijfde plaats.

Puzzelstukjes

Stolte over zijn race: “We mogen tevreden zijn, hoe de race is verlopen en met het resultaat. We haden het hele weekend kleine probleempjes, maar de puzzelstukjes vielen in de race goed samen. Helaas had ik niet zo'n goede start. Ik zat tussen twee andere coureurs in en moest even van het gas af. Maar ronde na ronde pakte ik weer plekken terug. Van hieruit kunnen we zeker verder werken naar de volgende races.”

De eerstvolgende race is op 10 juni wederom op het TT-circuit van Assen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency