Foto: Leerlingen van De Zaaier Myron, Emmalize en Eva (v.l.n.r.) leveren hun schoenendoos in op school.

Succesvolle opbrengst van Actie Schoenendoos

NIEUWLEUSEN - De Actie Schoenendoos is een landelijk initiatief waarbij al 25 jaar mooi versierde en gevulde schoenendozen worden ingezameld en uitgedeeld aan kinderen in nood. Ook in Nieuwleusen wordt hier jaarlijks aan meegedaan en ondanks de coronamaatregelen is de organisatie zeer te spreken over de opbrengst van dit jaar.

“Omdat er nu veel minder mensen in de kerken komen, hebben we er op gerekend dat we veel minder schoenendozen dan vorig jaar zouden inzamelen,” vertelt Eline Bovenhuis, coördinator van de Schoenendoosactie namens de Ontmoetingskerk. “Vorig jaar hebben we er in totaal 255 verzameld. Dit jaar zijn dat er inderdaad iets minder: 198 mooi versierde en gevulde schoenendozen hebben we in Nieuwleusen bij elkaar verzameld. Dat het er toch nog zo veel zouden zijn, had ik niet verwacht dus we zijn enorm tevreden met het resultaat.” 

Kinderen mochten zelf bepalen voor wie ze hun schoenendoos vulden. Op de doos konden ze plakken of schrijven of het voor een jongen of meisje en in welke leeftijdscategorie is bedoeld. Elke schoenendoos bevat in ieder geval schriften, pennen, potloden, gum, een puntenslijper, maar ook een stuk zeep, tandenborstel, tandpasta en een knuffel. De inhoud kan verder nog worden aangevuld met speelgoed, meer schoolspullen, verzorgingsartikelen of praktische spullen zoals sokken of een kunststof drinkbeker. De schoenendozen konden niet alleen via de kerk worden ingeleverd, maar ook op school.  

De Schoenendoosactie is een project van GAiN: een organisatie die mensen helpt om zélf te helpen. GAiN heeft een internationaal netwerk en een ruim aanbod aan hulpverleningsprojecten. Talloze kerken, scholen, bedrijven, gezinnen en vrijwilligers in Nederland en België hielpen via GAiN hun medemens in nood, waar ook ter wereld.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency