Foto: Marcel van Saltbommel.

Open 112-dag bij brandweerkazerne Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Brandweer Nieuwleusen organiseert weer een open 112-dag op zaterdag 1 oktober. Er zijn diverse demonstraties op verschillende tijdstippen en jong en oud is tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het uitgebreide programma.

“We hebben de open dag voor het laatst georganiseerd in 2015 en daar kwamen veel belangstellenden op af. Dit jaar pakken we het nog grootser aan,” zegt ploegleider Maurice van Zoelen van Brandweer Nieuwleusen. “Er komen allerlei diverse disciplines om uitleg te geven over hun werkzaamheden en over de voertuigen die ze hebben meegenomen.” Brandweer Nieuwleusen heeft deze dag diverse bijzondere diensten naar Nieuwleusen weten te krijgen, zoals de bereden politie (=politie te paard), het mobiel Medialab van de politie - dat is een vrachtwagen die gebruikt wordt als onderzoeksruimte,  voorpubliekscontacten en meet and greets met lokale politieteams en wijkbewoners. De vrachtwagen is ingericht met de nieuwste technologieën.

Escaperoom

“Bovendien is er een mobiele escaperoom van de landelijke politie, de politie Porsche van de vroegere verkeersdienst en het politie droneteam,” zegt Van Zoelen, “het politieteam Vechtdal is met diverse voertuigen en motor aanwezig en een snel interventievoertuig (SIV) van de Landelijke Eenheid. Allemaal best bijzonder dat het allemaal op één plek is te bekijken.

De Ambulancedienst IJsselland is met een aantal voertuigen aanwezig en werkt mee aan de demonstraties bij de kazerne. Bergingsvrachtwagens, de ANWB Wegenwacht, wegbeheerder provincie Overijssel, Rijkswaterstaat met diverse auto’s, de Brandwondenstichting, reddingshondengroep Sirius en de brandweer foodtruck staan er allemaal. Ook voor de kinderen is het leuk om te komen kijken. Speelgoedwinkel Top1Toys staat er  met een kraam waar je leuke hulpverleningsspeelgoed kunt kopen, reddingsbrigade Zwolle is er, er staat een springkussen en nog veel meer.

Foto onder: het mobiel Medialab. Archieffoto: Marcel van Saltbommel.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

EHBO afdeling Nieuwleusen is aanwezig en de brandweer laat zelf de voertuigen zien die in de kazerne in Nieuwleusen staan. Maar ook diverse andere voertuigen zijn te zien, zoals een hoogwerker, het bosbrandweervoertuig, het specialistisch team ‘Handcrew’ dat bij natuurbranden wordt ingezet, STH team Oost die uitrukt voor ingestorte gebouwen en dergelijke en brandweerduikers. Bij de jeugdbrandweer kunnen de liefhebbers met water een ‘brandje’ blussen. Bij de stand Brand Veilig Leven wordt informatie gegeven en daar staat ook de rookcontainer, zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om te vluchten uit een ruimte vol rook. Verder zijn er een aantal brandweer-oldtimers te bewonderen.

De open dag vindt plaats rondom de brandweerkazerne en gemeentewerf aan het Westeinde in Nieuwleusen. Via de Arend Nevenweg is het evenement te bereiken en dit wordt aangegeven met tekstwagens. De gemeentewerf is open, zodat belangstellenden de diverse auto’s van de buitendienst kunnen bewonderen.

“Het wordt dus een geweldig leuke dag,” zegt Van Zoelen, “zorg dus dat je erbij bent.”

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency