Oefening BHV/brandweer in Kulturhus De Spil

NIEUWLEUSEN - Een monteur die bezig was met werkzaamheden aan de zonnepanelen op het dak heeft een brand veroorzaakt in De Spil.

Vervolgens sloeg het vuur over naar het dak en het onderliggende klaslokaal. De melding kwam binnen via het interne brandalarmsysteem. Na het afgaan van de melders zijn de BHV'ers op onderzoek gegaan en constateerden een brand met slachtoffers. De brandweer was op dat moment al gealarmeerd en onderweg. Ondertussen heeft de BHV alle lopende gasten naar buiten weten te brengen waaronder het koor van Out of the Blue die aanwezig waren vanwege hun zangavond. 

Brandweerploegen uit Nieuwleusen, Balkbrug en het redvoertuig uit Zwolle werden ingezet om alle slachtoffers (waaronder drie LOTUS slachtoffers) over te brengen naar een veilige locatie voor medische hulp. Na afloop is de oefening met alle betrokkenen geëvalueerd en als zeer nuttig ervaren.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency