Moeder met twee jonge kinderen te water Balkbrug

VECHTDAL - Op een donker fietspad langs een brede sloot gaat het volledig mis en komt de bakfiets op de kop in het water terecht. In de bakfiets zitten twee kinderen van 1 en 3 jaar. Doordat ze vastzitten in hun kinderstoeltje is de situatie direct ernstig.

Waarschijnlijk heeft de hond ergens op gereageerd en het drietal met fiets en al van hun koers laten afwijken. De bakfiets kwam in de donkere sloot terecht. Gelukkig liep de 47 jarige Jan Lammersen in de buurt met zijn hond. Hij bedacht zich geen moment en heeft ervoor gezorgd dat de kinderen boven water werden gehouden. Ondertussen waren alle hulpdiensten onderweg. Brandweer Balkbrug was snel ter plaatse en zij hebben de moeder met de kinderen overgedragen aan ambulancepersoneel. In de ambulance konden ze op adem en temperatuur komen. Na een uitgebreide check werden ze naar het ziekenhuis overgebracht. De hond kon door familie opgehaald worden. Naast ambulance, diverse politie voertuigen rukten de brandweerposten van Balkbrug en Nieuwleusen uit.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency