Foto: Midzomerfestival Nieuwleusen, op de oude locatie bij De Spil. Foto uit het archief.

Midzomerfestival Nieuwleusen op nieuwe locatie

NIEUWLEUSEN - Er komt toch weer een Midzomerfestival in Nieuwleusen en wel op zaterdag 6 juli op het terrein bij de Grote Kerk, bij ’t Witte Peerd en bij Museum Palthehof.

Het Midzomerfestival in Nieuwleusen wordt georganiseerd op zaterdag 6 juli. Afgelopen keren werd het festival bij kulturhus De Spil georganiseerd, samen met de braderie van Ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen.

Verplaatsing

Vanaf dit jaar wordt het festival verplaatst naar het terrein bij de Grote Kerk, bij ’t Witte Peerd en bij Museum Palthehof. “De Spil stopte met de organisatie en daardoor werd het voor de ondernemersvereniging ook lastig om te organiseren,” zegt Arian Dijsselhof, uitbater van ’t Witte Peerd. “Daarom hebben wij het naar ons toegetrokken, want we vonden het jammer als het helemaal zou stoppen. Nu gaan we het festival organiseren onder de vlag van Beleef Nieuwleusen (het samenwerkingsverband van diverse Nieuwleuser organisaties die nieuwe initiatieven in Nieuwleusen ontwikkelen en promoten (red.)).

Bescheiden opzet

Het festival wordt in eerste instantie bescheiden opgezet, het gaat erom sfeer en gezelligheid te creëren. Er komt een braderie met marktkramen – enigszins vergelijkbaar met Kerstmarkt Nieuwleusen - en verder zorgt de organisatie voor een zomers sfeertje met een terras met live muziek, lekkere hapjes en drankjes, een snackkar, een kleedjesmarkt en kindervermaak zoals springkussens, bungeejump en een draaimolen. Vechtdal FM komt uitzenden vanaf het festivalterrein. Verder wordt een brommertocht-route uitgezet, Museum Palthehof organiseert schatgraven voor kinderen en BalkInn komt met een activiteit. Beleef Nieuwleusen wil graag laten zien wat het dorp allemaal doet en wat voor mooie initiatieven eruit voort komen.

Opgeven

“Inmiddels zijn er al 40 kramen verzegd,” zegt Arian. “Als meer ondernemers en organisaties uit het dorp op de braderie willen staan, kunnen zij zich opgeven via de website www.apeldoorn2000.nl“ Deze organisatie doet de opbouw van de marktkramen, net als voorgaande jaren. Andere inwoners die op een of andere manier een leuke inbreng hebben wat betreft dorpsbeleving en saamhorigheidsgevoel voor het Midzomerfestival, kunnen contact opnemen met [email protected]

Uitbreiden

“Nu was er maar kort tijd voor de voorbereidingen,” zegt Arian. “We hopen dat het een gezellig dagje wordt en als het een succes is, kunnen we het volgend jaar hopelijk uitbreiden met bijvoorbeeld een avondprogramma erbij. Samen met Arno Hekman en Marlon Nijland doen wij in ieder geval ons best om wat leuks te organiseren, wat goed is voor de leefbaarheid van het dorp.”

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency