Korfballers d’Ommerdieck pakken winst in spannende wedstrijd

NIEUWLEUSEN - De korfballers van d’Ommerdieck speelden in Zwolle de returnwedstrijd tegen Oranje Zwart 5. Thuis had d´Ommerdieck met 15-7 gewonnen. Ook zaterdag pakte het team uit Nieuwleusen met 10-12 de winst.

d’Ommerdieck beschikte over vier wisselspelers, zodat er flink gewisseld kon worden. Vooral in het eerste kwartier waren beide teams bijna niet in staat om te scoren. Pas na vijf minuten schoot Agnes Compagner raak. Daarna waren er voor beide teams veel kansen, maar geen doelpunten. Norah Wetering zorgde na 11 minuten voor 0-2.

Oranje Zwart wist ook de korf te vinden 2-1. Daarna kwam d’Ommerdieck op schot en liep uit tot 1-5. Oranje Zwart kwam terug tot 3-5 en in de laatste minuut voor rust scoorden beide teams. De ruststand was 4-6.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Oranje Zwart al snel gelijk (6-6). d’Ommerdieck bleef goed doorgaan en Jasper Batterink bracht in twee minuten de stand op 6-8. Daarna werd er om en om gescoord, waarbij d’Ommerdieck de voorsprong bleef behouden. Al was het maar één punt 9-10 en 10-11. In de laatste drie minuten probeerde Oranje Zwart de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet. In de laatste minuut onderschepte Robert Batterink de bal en hij schoot raak. Eindstand 10-12. Een spannende wedstrijd met een mooie uitslag voor d’Ommerdieck.