Foto: Bestuursleden van de Stichting Station tot Station Loop samen met Marian Bekedam, Dini Land, Henk Borgmeijer en Han Brandwacht.

Stationloop schenkt 1500 euro aan Kindertas Dalfsen

DALFSEN – De organisatie Kindertas Dalfsen ontving vrijdagochtend in grand-café Het Oude Station een cheque van 1.500 euro van de stichting Station tot Station Loop. Elk jaar doneert de organisatie van de loop over 10 Engelse mijlen één euro per deelnemer aan een kleinschalig goed doel.

Namens het Stationloop-bestuur reikte voorzitter Bernhard Kootstra de cheque uit aan Marian Bekedam en Dini Land. Zij zijn de drijvende krachten achter Kindertas Dalfsen, die elk jaar in de gehele gemeente Dalfsen, twee acties organiseert: de Sinterklaasactie in december en in de zomer de actie Vakantietas Deze acties zijn bedoeld voor kinderen van 0 t/m 12 jaar uit gezinnen die rond de armoedegrens leven. ‘In december van het vorig jaar hebben we 245 tassen bezorgd bij 130 gezinnen. Door de bijdrage van 1.500 euro was het mogelijk om in elke tas als extraatje nog een gezinsspel mee te geven. Het is hartverwarmend om te zien hoe de tassen niet alleen veel speelplezier geven maar ook een glimlach’, vertelt Marian Bekedam. Kindertas Dalfsen is inmiddels onderdeel van stichting Noodfonds Dalfsen, waaronder ook ‘Welkom in Dalfsen’ en ‘Dalfsen geeft warmte’ vallen.

Trouwe deelnemer

Speaker Henk Borgmeijer en Han Brandwacht waren van de partij bij de uitreiking. Brandwacht is één van de trouwe deelnemers en de enige Dalfsenaar die alle veertien edities van de Stationsloop heeft meegedaan en uitgelopen. ‘Het is geen standaard looprondje. Je loop wel alleen maar het is ook een sociaal gebeuren. Je gaat met z’n allen eerst in de trein van station Dalfsen naar station Ommen en loopt  dan via een van de mooiste stukjes van Nederland,  langs de Vecht, weer terug naar Dalfsen en dat voelt voor mij als thuiskomen’, aldus Brandwacht.

Start inschrijving

De overhandiging van de cheque  gebeurde in de aanloop naar de vijftiende editie van deze populaire loop op woensdag 29 mei 2024. De inschrijving van dit loopevenement over 16,1 kilometer van Ommen naar Dalfsen start donderdag 1 februari om 18.00 uur. De praktijk leert dat de grens van vijftienhonderd deelnemers meestal binnen het half uur is bereikt. De deelnemers ontvangen in verband met het derde lustrum van de loop een speciaal jubileumshirt en een medaille. Na afloop is het mogelijk in het eremetaal de gelopen tijd te laten graferen. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency