Kampioenschap lonkt bij d’Ommerdieck Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - D’Ommerdieck speelde zaterdag in Dedemsvaart tegen Avereest 1. Avereest had 8 punten uit 5 wedstrijden en d’Ommerdieck had 6 punten uit 4 wedstrijden. De stand werd 8-8.

Bij winst van  d’Ommerdieck zouden beide teams gelijk eindigen en beiden kampioen zijn. Maar d’Ommerdieck had nog een wedstrijd minder gespeeld, dus een extra kans om kampioen te worden.

Eerste helft

In de wedstrijd tegen Avereest begon d’Ommerdieck zeer voortvarend. Robert Batterink scoorde gelijk al in de eerste minuut, gevolgd door Gert Timmerman. Door goede combinaties, rustig de kansen af te wachten en op het juiste moment raak te schieten, stond het na een kwartier 0-6 voor d’Ommerdieck. Avereest kwam meer in hun spel en schoot ook raak: de ruststand was 4-7.

Tweede helft

In de tweede helft stond er een agressiever Avereest in het veld. Zij speelden in hoog tempo en de schoten waren raak: Avereest kwam langszij, 8-8.
Maar de verdediging van d’Ommerdieck hield moedig stand. In blessuretijd deed Avereest nog een poging, maar miste en ook voor d’Ommerdieck kwam er een mooie kans, die helaas ook werd gemist. Eindstand 8-8, dus gedeelde punten: Avereest kampioen.

Kampioenswedstrijd

Voor d’Ommerdieck staat woensdag 12 juni om 20.00 uur thuis de kampioenswedstrijd op het programma tegen Korvesta 1 uit Coevorden.