Foto: Archieffoto paasvuur

Geen paasvuren in Dalfsen vanwege droogte

DALFSEN - De gemeente Dalfsen trekt vanwege de veiligheidsrisico’s alle ontheffingen in voor paasvuren die gepland staan op zondag 21 of maandag 22 april.

Door de aanhoudende droogte in de natuur is er op dit moment een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. Vanwege de droogte en de verwachte hogere temperaturen heeft de Veiligheidsregio IJsselland besloten om over te gaan naar fase 2 ‘extra alert’.

Burgemeester Van Lente vindt het ontzettend jammer dat de paasvuren niet afgestoken kunnen worden. “Ik weet dat inwoners heel veel plezier beleven aan de paasvuren. Ik keek er dan ook erg naar uit om mijn eerste paasvuur in Dalfsen aan te steken. Dat ik moet beslissen om geen paasvuren toe te laten vind ik dan ook erg jammer. Maar een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden.”

Fase 1

De organisatoren zijn bijgepraat over dit besluit. Als de weersomstandigheden verbeteren en Veiligheidsregio IJsselland fase 1 weer in werking stelt, mag het paasvuur in principe twee weken na Pasen, in overleg met de gemeente Dalfsen, alsnog ontstoken worden. Uiterlijk 6 mei moeten de paasstapels opgeruimd worden al dan niet in samenwerking met de gemeente Dalfsen. In verband met de veiligheidsrisico’s adviseert de gemeente Dalfsen om geen snoeihout meer in te leveren voor de paasvuren.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency