Flash heren 1 verliest van Stentor Haren

NIEUWLEUSEN - Flash Nieuwleusen heren 1 speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen koploper Stentor uit Haren in De Spil. Flash verloor met 2-3.

Eerste set

De vorige ontmoeting won Flash met 1-3. De eerste set begon Flash vol perspectief, al begonnen ze met maar zeven spelers aan de wedstrijd. De mannen bouwden een goed begin aan de set: het ging niet allemaal even vloeiend, maar een voorsprong bleef gedurende set in het voordeel van Flash. Mathijs Prins had zijn oude vorm weer teruggevonden zo bleek in set één al. De middens aan de andere kant liepen overal, behalve bij Mathijs. Er viel (bijna) niks direct op de grond en Flash won de set met 25-23.

Tweede set

In set twee begon Stentor ineens goed te serveren. Hier had Flash moeite mee, waardoor er een klein maar zeker gaatje ontstond. Dit maakte Flash niet meer goed en verloor zo set twee met 18-25.

Derde set

Er kon niet zoveel veranderd worden aan de opstelling en dus moest er wat veranderen in het veld. Die verandering was zeker zichtbaar, want het begon weer langzaam te draaien bij Flash. De passjes kwamen steeds meer door het korfje terecht en de aanval scoorde steeds meer en meer. Ook was de kapitein van het vlaggenschip Stefan Groen weer op dreef en sloeg hij via de handen de ene na de andere bal uit. Ondanks het op dreef komen van het vlaggenschip, ging de set toch naar de mannen uit Haren met 23-25.

Vierde set

Set vier ging iedereen er weer vol voor. Ook Jesse Spans legde ballen neer zoals hij nog nooit heeft gedaan. De nieuwe aanwinst op diagonaal Jeffrey Bisschop voorzag alle overgenomen ballen van een punt. Door dit keurige samenspel won Flash set vier met 25-22.

Vijfde set

In deze vijfde set roeide Jaël Bovenhuis een overgenomen tweede bal snoeihard binnen en de net 19 jaar geworden Stan ter Wee hield een aantal ballen op de midden tegen. Toch waren de mannen van Stentor in deze vijfde set net een tandje beter en zo ging de set met 8-15 naar hen.

Volgende wedstrijd

Helaas verloren de mannen van Flash met 2-3, maar dit is niet onaardig gezien de stand in de competitie en de breedte van de selectie. Op zaterdag 2 maart om 19.00 uur speelt het team in De Spil de eerstvolgende thuiswedstrijd.